Μεταλλικά Κτίρια

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Τα μεταλλικά κτίρια (σύμμικτες κατασκευές) έχουν ως κύριο δομικό υλικό της κατασκευής τους τον χάλυβα και ως δευτερεύοντα το οπλισμένο σκυρόδεμα (χρησιμοποιείται μόνο στις πλάκες ορόφων). Ο χάλυβας, ως οικοδομικό υλικό έχει πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως ανθεκτικότητα σε σεισμικά φαινόμενα, χαμηλό κόστος συντήρησης, ταχύτητα κατασκευής και ευκολία μελλοντικών επεκτάσεων.

Τα κτίρια που παραδίδουμε είναι βιοκλιματικά, ανήκουν στην ενεργειακή κλάση Β+ σύμφωνα με τον πρόσφατο Κ.Εν.Α.Κ. και πλέον, μπορούν να υποστηρίξουν οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό σχέδιο, αφού υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στις διατομές του χάλυβα και χαρακτηρίζονται από αυξημένα επίπεδα θερμομόνωσης. Έχουν συντελεστή θερμοπερατότητας U=0.25 W/m2K έναντι της συμβατικής κατασκευής που έχει U=0.50 W/m2K. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάνετε εξοικονόμηση χρημάτων και ζεσταίνεστε πιο αποτελεσματικά.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Οι μεταλλικές κατασκευές έχουν κόστος 30% περίπου χαμηλότερο μιας συμβατικής κατασκευής.
Το χαμηλό αυτό κόστος αυτό είναι απόρροια πολλών παραγόντων, όπως:

 • Η ανέγερση μεταλλικής κατασκευής έχει 60% χαμηλότερο συντελεστή Ι.Κ.Α., δεδομένου ότι η μεταλλική κατασκευή υπάγεται στην κατηγορία των προκατασκευών.
 • Η φύση της κατασκευής είναι τέτοια που το κόστος μεταφοράς υλικών και εξοπλισμού από και προς το εργοτάξιο είναι το μικρότερο δυνατό.
 • Μια τυπική μεταλλική κατασκευή αποπερατώνεται σε διάστημα 4-5 μηνών. Έτσι, υπάρχουν εως και 50% λιγότερα έξοδα για εργατικές δαπάνες.
 • Οι μειωμένες ανάγκες για θεμελίωση και εκσκαφές, λόγω των μικρών φορτίων του φέροντος οργανισμού. Συγκεκριμένα, μια μεταλλική κατασκευή έχει το ⅕ του βάρους μιας συμβατικής οικοδομής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η μεταλλική κατοικία, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό κερδίζει συνεχώς “έδαφος” και στην χώρα μας, αφού συνδυάζει αδιαμφισβήτητα πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως:

 • Ταχύτητα κατασκευής
  Οι κατασκευές από χάλυβα σχεδιάζονται αποκλειστικά στον υπολογιστή και συναρμολογούνται στο εργοστάσιο. Επίσης, η απώλεια χρόνων κατασκευής µεγάλων θεµελίων και ανωδοµής, σε συνδυασµό µε υλικά πλαγιοκάλυψης και εσωτερικού διαχωρισµού μειώνουν σημαντικά τον χρόνος ανέγερσης της κατασκευής.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον
  Ο δομικός χάλυβας είναι ένα υλικό που είναι άκρως φιλικό προς το περιβάλλον. Η γυψοσανίδα, το OSB και ο ορυκτοβάμβακας είναι επίσης ανακυκλώσιμα, προστατεύοντας έτσι εσάς και το περιβάλλον.
 • Αντοχή σε φυσικές καταστροφές
  Οι μεταλλικές κατασκευές έχουν την μεγαλύτερη αναλογία δύναμης κατά βάρος από οποιοδήποτε άλλο υλικό, κάνοντας έτσι το σπίτι σας να αντέχει σε φυσικές καταστροφές.
 • Ευκολία επέκτασης
  Το μεταλλικό σπίτι έχει περίπου το ⅕ του βάρους μιας συμβατικής κατασκευής. Η προσθήκη ορόφων, συνεπώς, είναι ευκολότερη απ’ ότι σε μια συμβατική κατοικία.
 • Διάρκεια ζωής
  Είναι ιδιαιτέρως υψηλή και μάλιστα ξεπερνάει κατά πολύ τα 50 έτη διάρκειας ζωής των συμβατικών κατασκευών.
 • Αντισεισμική κατασκευή
  Η μεταλλική κατασκευή θεωρείται εξαιρετικής αντοχής, κυρίως λόγω του ότι είναι σαφώς ελαφρύτερη από την συμβατική (⅕ πιο ελαφριά). Συνεπώς, αντιδρά με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συγκριτικά με μια συμβατική κατασκευή.
 • Μικρότερο κόστος συντήρησης
  Τα κόστη συντήρησης είναι μηδαμινά, αφού δεν παρατηρούνται φθορές στον μεταλλικό σκελετό και στις μονώσεις, όπως μούχλα και σκεβρώσεις.
 • Χαμηλά έξοδα διαβίωσης
  Επιτυγχάνεται μόνωση με συντελεστή θερμοπερατότητας U=0.25 W/m2K έναντι της συμβατικής κατασκευής που έχει U=0.50 W/m2K. Συνεπώς, έχετε χαμηλότερα έξοδα θέρμανσης συγκριτικά με ένα συμβατικό σπίτι. Τα υλικά επένδυσης όπως η γυψοσανίδα, το OSB, η εξηλασμένη πολυστερίνη και ο ορυκτοβάμβακας είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.
 • Ποιότητα κατασκευής
  Ο μεταλλικός σκελετός παράγεται µε αυστηρές προδιαγραφές ποιοτικού ελέγχου. Έτσι, ελαχιστοποιούνται κατασκευαστικά λάθη που συχνά προκύπτουν στην ανέγερση συμβατικών κατασκευών.
 • Ποιότητα ζωής
  Η ποιότητα στο εσωτερικό του χώρου είναι εγγυημένη, αφού οι μεταλλικές κατασκευές δεν περιέχουν ρητίνες και χηµικές συγκολλητικές ουσίες που υπάρχουν σε µερικά άλλα δοµικά υλικά. Η συνεργασία του ηρακλείτη με τον περλίτη κάνει το κτίριο να “αναπνέει” και εξασφαλίζει ποιότητα αέρα.
 • Περισσότερα ωφέλιμα τετραγωνικά
  Συγκεκριμένα, επιτυγχάνεται μείωση των νεκρών χώρων της οικίας έως και 5%, λόγω φερόντων στοιχείων (υποστυλώµατα, δοκοί, τοιχία).