Κατασκεύη Κήπων

ΔΩΣΤΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Ζούμε σε μια χώρα, που τουλάχιστον για 7 μήνες το χρόνο έχουμε το πλεονέκτημα της άμεσης επικοινωνίας με τη φύση, η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, σχεδόν επιβάλλεται.

Η διαμόρφωση του τοπίου (ή αλλιώς, lanscaping) είναι ίσως το πρώτο και πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να εξετάσει κανείς όταν αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα κήπος. Με τον όρο διαμόρφωση του τοπίου εννοούμε το πώς μπορούμε να κατανείμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χώρο που διαθέτουμε, έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα και κατ επέκταση έναν όμορφο και λειτουργικό κήπο. Τα δύο βασικά στοιχεία που αποτελούν έναν κήπο είναι: ο χώρος του “πρασίνου” (δηλαδή ποιο σημείο/σημεία θα αφιερώσετε στο να φυτέψετε τα φυτά σας) και ο χώρος του “καθιστικού” (εκεί όπου θα τοποθετήσετε το σετ επίπλων σας).

Η πρώτη κίνηση λοιπόν είναι ανάλογα με το χώρο που διαθέτει κάποιος να αφιερώσει λίγο χρόνο για να σκεφτεί πως ακριβώς θα ήθελε να είναι ο κήπος, η αυλή ή το μπαλκόνι του. Δηλαδή ποιο στιλ του αρέσει (minimal, μεσογειακό κ.ά.), τι είδους φυτά θα χρησιμοποιηθούν, αν θα υπάρχει κάποιος ειδικός χώρος αναψυχής, όπως μια μεγάλη τραπεζαρία ή μια αιώρα, αν θα δημιουργηθεί χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά, χώρος bbq κ.λπ. Ενδεχομένως εάν υπάρχει η απαραίτητη ευρυχωρία και ο προϋπολογισμός το αντέχει, η κατασκευή μιας πέργκολας

Οι επιλογές για την διαμόρφωση του τοπίου είναι πολλές:

  • “Στρώσιμο” του κήπου με πλάκες ή ξύλο teak .
  • Φύτεμα γκαζόν στο μεγαλύτερο μέρος του κήπου. Στην περίπτωση αυτή το γκαζόν είναι το κυρίαρχο στοιχείο, και υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν και άλλα φυτά σε διάφορα σημεία. Σε ό,τι αφορά τα έπιπλα, μπορεί να κατασκευαστεί ένα ξύλινο deck ή να στρωθούν πλάκες και να τα τοποθετήσετε εκεί, χρησιμοποιώντας είτε κομμάτια πέτρας, είτε πλάκες πεζοδρομίου, για πιο εύκολη πρόσβαση.

Οι διαμορφώσεις γίνονται πάντα σύμφωνα με την γνώμη του ιδιοκτήτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ