Υγρομόνωση

Πολλοί μιλούν για μόνωση ταράτσας, αλλά εννοούν τη στεγανοποίηση ταράτσας (ή αλλιώς υγρομόνωση ). Πρόκειται για δύο αρκετά διαφορετικές έννοιες, εξίσου χρήσιμες μεν, αλλά για διαφορετικές περιπτώσεις. Ουσιαστικά όταν θέλουμε προστασία από τη θερμοκρασία – δηλαδή το σπίτι μας να παραμένει δροσερό το καλοκαίρι και θερμό τον χειμώνα – χρειαζόμαστε θερμομόνωση (όχι στεγανοποίηση ταράτσας η υγρομόνωση ),  ενώ όταν το πρόβλημα είναι με υγρασίες (τρέχουν νερά), τότε πιθανόν απαιτείται στεγανοποίηση ταράτσας .

Δώστε προσοχή στο τι εννοεί κάθε μάστορας ή εταιρεία όταν λέει μόνωση!

Πολλές φορές έχουμε πρόβλημα με υγρασίες και νομίζουμε ότι η λύση είναι η στεγανοποίηση ταράτσας , όμως κάποιες φορές (ανάλογα με τα αίτια που δημιουργούν την υγρασία) μόνο με θερμομόνωση θα διώξετε τις υγρασίες.

Οι περιπτώσεις που δεν αρκεί η στεγανοποίηση ταράτσας είναι όταν δημιουργείται το φαινόμενο της υγροποίησης (λόγω συμπύκνωσης υδρατμών). Αυτό σημαίνει πως όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο εξωτερικό περιβάλλον και το εσωτερικό του σπιτιού, εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας, δημιουργούνται υδρατμοί. Αυτοί συσσωρεύονται στο ταβάνι, με αποτέλεσμα σταδιακά να δημιουργείται υγρασία. Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, εδώ δεν φταίνε νερά που περνάνε από την ταράτσα στο εσωτερικό, αλλά η διαφορά θερμοκρασίας. Συνεπώς μόνο μια ολοκληρωμένη θερμομόνωση ταράτσας θα λύσει το πρόβλημα σας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι τέτοιο, η πιο αποτελεσματική και ταυτόχρονα οικονομικά προσιτή επιλογή είναι η ελαφριά θερμομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ