Βιομηχανικά Κτίρια

Οι μεταλλικές κατασκευές αποτελούν την πλέον σύνηθη επιλογή στο χώρο των κτιριακών έργων μεγάλου μεγέθους. Ο χάλυβας αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής μεταλλικών κτιρίων, καθώς η αντισεισμικότητα και η αρχιτεκτονική ευελιξία είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του. Χάρη στη μεγάλη αντοχή του σε σχέση με το μικρό ίδιο βάρος έχει σαν αποτέλεσμα τα μεταλλικά κτίρια να είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τις αντίστοιχες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Στην Κατασκευαστική Μακεδών θεωρούμε ότι η προ-κατασκευαστική φάση είναι το σημαντικότερο κομμάτι ολόκληρου του έργου της κατασκευής του βιομηχανικού κτιρίου. Στόχος μας είναι μέσα από την αυστηρή και σχολαστική διαδικασία  που προηγείται της έναρξης των κατασκευαστικών έργων να παραδώσουμε το έργο στην συντομότερη δυνατή ημερομηνία ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κόστος κατασκευής.

Εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό ασχολείται αποκλειστικά με την εύρεση του βιομηχανικού σας χώρου και με την μελέτη επιδότησης του κτιρίου σας. Για την κατασκευή του βιομηχανικού κτιρίου σας και την κάλυψη των αναγκών σας (χώρος παραγωγής, χώρος γραφείων, αποθηκευτικός χώρος κλπ.) συμβάλλουν έμπειροι συνεργάτες της εταιρίας όπως Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι και άριστα εξειδικευμένα και εξοπλισμένα Συνεργεία.

Το κτίριο προκύπτει από τη σύνθεση των δύο ξεχωριστών λειτουργιών, αφενός του αποθηκευτικού χώρου και αφετέρου του χώρου γραφείων δύο ορόφων, το χώρο υποδοχής, τον ημιυπαίθριο και το χώρο πρασίνου στο ισόγειο. Αυτή η επιλογή ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές απαιτήσεις και απώλειες του κτιρίου σε ψύξη – θέρμανση λόγω της μειωμένης επιφάνειας των όψεων του, ενώ παράλληλα μειώνει στο απολύτως απαραίτητο τη χρήση πόρων για την κατασκευή του. Ταυτόχρονα και με στόχο πάντα τη χαμηλή ενεργειακή του κατανάλωση, μελετήθηκαν οι διαφορετικές σκιάσεις των μεγάλης διαφάνειας όψεων του (μεταλλικά διάτρητα φύλλα που αλλού λειτουργούν ως “καφασωτά” και αλλού ως περσίδες) ανάλογα με τον προσανατολισμό του κτιρίου και τη συμπεριφορά του σε σχέση με την κίνηση του ήλιου.
Οι όψεις του νέου κτιρίου αντιστοιχούν στη λειτουργία των χώρων που περικλείουν. Έτσι, ο κυρίως αποθηκευτικός χώρος καλύπτεται από χαλύβδινο πετάσματα πετροβάμβακα, , το οποίο αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, ενώ δρα ως καθρέφτης του περιβάλλοντος χώρου, εντάσσοντας το κτίριο στο τοπίο. Ο χώρος των γραφείων επενδύεται εξωτερικά με φύλλα ενός μεγάλης αντοχής οξειδωμένου κράματος χάλυβα πάχους σχηματίζει ένα προστατευτικό κάλυμμα οξείδωσης (hydrated iron oxide) όταν εκτίθεται στην ατμόσφαιρα..

Στην κατηγορία των βιομηχανικών κτιρίων επίσης περιλαμβάνονται:

– Αποθηκευτικοί χώροι
– Πολυώροφα σύμμεικτα κτίρια με γραφειακή χρήση ή χρήση κατοικίας
– Πανωσηκώματα για επαγγελματική χρήση ή για κατοικίες, που αποτελούν την μόνη ασφαλή λύση για κτίρια κάποιας παλαιότητας δεδομένου του χαμηλού βάρους τους.
– Ειδικά κτίρια: κέντρα διασκέδασης, εκθεσιακούς χώρους, αθλητικούς χώρους, αγροτικά κτίρια κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ