Βιομηχανικά Δάπεδα

Βιομηχανικό Δάπεδο: Τί πρέπει να γνωρίζουμε?

Το βιομηχανικό δάπεδο, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για χώρους με μεγάλο βάρος  κυκλοφορίας όπου απαιτείται ειδικό δάπεδο με ανθεκτικότητα στις μεγάλες πιέσεις. Τέτοιοι χώροι, είναι συνήθως επαγγελματικά κτίρια όπου στεγάζονται επιχειρήσεις, συνεργεία, εργοστάσια που διαθέτουν βαρύ εξοπλισμό.

Από τί είδους υλικά αποτελείται το βιομηχανικό δάπεδο;

Με την παλιά του σύσταση, τα υλικά από τα οποία κατασκευαζόταν ήταν κυρίως τσιμέντο και οπλισμένο σκυρόδεμα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα υλικά που χρησιμοποιούνται πλέον είναι εποξειδικές ή πολυουρεθανικές ρητίνες. Τα υλικά αυτά, ενισχύουν την αντοχή στα βιομηχανικά δάπεδα καλύπτοντας όλο και περισσότερες ανάγκες των πελατών.

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του βιομηχανικού δαπέδου;

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας, που αναλαμβάνουν κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου , μας ενημέρωσαν για τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο συγκεκριμένος τύπος πατώματος και που τον κάνουν, να ξεχωρίζει:

  • Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Είναι εύκολο στη συντήρηση και τον καθαρισμό.
  • Συνδυάζει χαμηλό κόστος και μικρό χρόνο κατασκευής.
  • Έχει αντιολισθητικές ιδιότητες.
  • Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή σε υψηλές πιέσεις και ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Δεν εμφανίζει ρωγμές.
  • Προστατεύει το υπόστρωμα από υγρασία, χημικές και ραδιενεργές ουσίες.

Όπως, προαναφέραμε το βιομηχανικό δάπεδο με το πέρασμα του χρόνου έχει συνδυαστεί με διάφορα υλικά ώστε να εξελιχθεί ως είδος και να αυξήσει τα πλεονεκτήματά του. Τα εποξειδικά δάπεδα και τα πολυουρεθανικά δάπεδα, είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στα ρητινικά δάπεδα.

Παρακάτω θα βρείτε  κάποιες πληροφορίες για τα είδη των ρητινικών δαπέδων ,που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Εποξειδικό Δάπεδο: Τι είναι και που χρησιμοποιείται;

Το εποξειδικό δάπεδο, αποτελεί επίστρωση βιομηχανικού δαπέδου και η κατασκευή του πραγματοποιείται από δύο ή τρεις στρώσεις εποξειδικών ρητινών. Ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητά του σε χημικές ουσίες, στην θερμότητα και την ακτινοβολία και ακόμη στεγνώνει γρήγορα και διαθέτει μεγάλη αντοχή στην τριβή. Βρίσκει εφαρμογές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κτιρίων, όπως βιομηχανικές, εργοστάσια τροφίμων, πλοία κ.α. Το εποξειδικό βιομηχανικό δάπεδο, εγγυάται ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις επαγγελματικές σας ανάγκες.